Alpaslan İlkokulu
Yeni Mahalle 12. Cadde No94 Kocasinan / KAYSERİ

VİZYON

Alpaslan İlköğretim Okulu olarak Milli Eğitimin Temel Amaçları doğrultusunda, toplam kalite anlayışını benimsemiş, sürekli öğrenen, tam öğrenme modelini uygulayarak öğrenme eksikliklerini gidermiş, değişim ve gelişmeye açık, teknolojiyi verimli kullanan, çağdaş yönetim felsefesiyle kaliteli hizmet sunan, yetenekli, enerjik, coşkulu, üretken, ne yaptığını bilen, ihtiyaçlara cevap veren, milli ahlaki ve insani değerlere saygılı, sektörde farklı bir anlayış ile üst kurumlara nitelikli insanlar yetiştirmek, Bu hedef doğrultusunda; * Öğrenci merkezli eğitim anlayışı, * İktisadi, sosyal ve kültürel kalkınmayı destekleyen, * Sorun yerine çözüm arayarak, * Takım çalışmasına fırsat sağlayan * Sürekli gelişmeyi ilke edinerek öğrencilerimizi bir üst hayata hazırlamak için varız.

MİSYON

Öğrenmenin temel ihtiyaç hissedildiği, hem öğrenenlerin hem de öğretenlerin birbirinin gelişimine yardımcı olduğu, herkesin yaptığından emin olduğu, sürekli öğrenen ve gelişen, sevgi ve kardeşliğin hakim olduğu, erdemli, hayatta ayakları üzerinde durabilen ; insanlar yetiştirmektir.

Kütüphane Kitap Sayısı :2038

Normal Öğretim

Merkez

Sportif Etkinlikler

Çocuk Oyunları Şenlikleri, Satranç Kursları ve Turnuvaları, Zeka Oyunları Egzersiz Çalışmaları ve Turnuvaları, Masa Tenisi Egzersiz ve Turnuvaları

Doğada STEM,Kodlayarak Öğreniyorum

Proje Çalışmaları

Beyaz Bayrak,ETwinning,Pictes,Erasmus+,Yarın Sizdeyiz,Değerlerimizle Varız,Kendini Keşfet,Minik Tema,Okuma Yazma Seferberliği,Telafide Ben De Varım,Herkes İçin İngilizce

Yurtdışı Proje Faaliyetleri

AB Erasmus+ Konsorsiyum Üyesi olarak Okul Öncesi Eğitimde Yenilikçi Metotlar ile Yeni Nesil Eğitim adlı bünyemizde anasınıflarında yürütülen eğitimlere yönelik Öğretmen Mesleki Gelişim Projemiz bulunmaktadır. Bu faaliyet kapsamında yurtiçi eğitim ve toplantıları yapılarak yurtdışı hareketlilik akışı kurumumuzdan 2 öğretmenimizin katılımıyla İspanya'ya gerçekleştirilmiştir.